Mainos
Mainos

Puuttuvat korvausilmaventtiilit

Olemme muuttamassa -92 rakennettuun taloon, joka on ollut kesämökkikäytössä. Huomasimme, että siinä ei ole tehty korvausilmaventtileitä ollenkaan, vaikka ne oli merkitty piirustuksiin. Ajattelin, että ne voisi lisätä tuuletusikkunoihin kätevimmin. Voiko niihin vain porata esim. 80 mm pyöreä reikä ja laittaa venttiili? (Piirustuksien mukaan ne pitäisi olla 80 mm ja ikkunoiden yläpuolella.) Vai täytyykö venttiili olla jotenkin erikoinen, että ilman voi suunnata ylöspäin? Kyseessä on elementtitalo.

Korvausilmaventtiilit olisi hyvä laittaa ikkunan päälle keskelle sen alla olevaa lämpöpatteria, jolloin lämmön noste sekoittaa kylmän ulkoilman huoneilmaan, eikä vedontunne tunnu niin voimakkaana. Olisi tietysti hyvä, jos venttiilissä olisi pölysuodatin ja äänenvaimennin, mutta mökillä ei liene hirveästi meluhaittoja. On olemassa myös sellaisia raitisilmaventtiilejä, jotka asennetaan lämpöpatterin taakse ja patteri lämmittää heti niiden läpi tulevan ulkoilman.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme