Mainos
Mainos

Quiche Lorraine

  • 250 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • sokeria
  • 125 g voita
  • 1 rkl kermaa
  • 2-4 rkl kylmää vettä
  • 250 g pekonia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • raastettua muskottipähkinää
  • voita
  • juustoraastetta (mielellään gruyérea)

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää huoneenlämmössä pehmentynyt voi nyppien joukkoon. Lisää kerma ja sekoita. Lisää joukkoon vähitellen myös vesi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä käsin pari minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Levitä jäähtynyt taikina piirakkavuokaan, vuoraa se leivinpaperilla ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esikypsennä 180 asteessa 10–15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Paista pekoni kevyesti. Sekoita munat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Levitä paistetut pekonit esikypsennetylle pohjalle ja kaada päälle munakermaseos. Nypi piirakan päälle pieniä voinokareita ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit lisätä piirakan päälle juustoraastetta ennen paistamista.

Resepti: Nicolas Thieulon

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot