Mainos
Mainos

Rakennuslupia kymmenes vuoden takaista vähemmän

Rakennuslupia myönnettiin Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 11 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Liike- ja toimistorakennusten sekä teollisuus- ja varastorakennusten lupakuutiot vähenivät selvästi vuotta aiemmasta, mutta asuinrakennusten kuutiomäärä kasvoi. Myös julkisten palvelurakennusten ja maatalousrakennusten lupamäärä kuutioilla mitattuna kasvoi edellisvuodesta.

Yhteensä rakennuslupia myönnettiin maaliskuussa kolmen miljoonan kuutiometrin verran.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotietojen mukaan maaliskuussa rakennusluvan sai 2800 uutta asuntoa, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Rakennusluvan saaneista asunnoista lähes 1700 oli kerrostaloasuntoja, mikä on puolitoistakertainen määrä viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Yli puolet kerrostaloasuntojen rakennusluvista haettiin pääkaupunkiseudulle.

Tammi-maaliskuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 7,8 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Asuntojen rakennusluvat vähenivät neljä prosenttia ja niitä myönnettiin yhteensä 6100 asunnolle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot