Mainos
Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä laski huomattavasti

Rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan kolmen miljoonan kuutiometrin edestä eli 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kaikkien muiden rakennustyyppien paitsi liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä pieneni viime vuodesta. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotietoihin.

Koko uudisrakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli alkuvuodesta kuitenkin kolme prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kaikkiaan lupia myönnettiin 12,7 miljoonan kuutiometrin rakentamiseen. Liike- ja toimistorakennusten lupakuutiot lisääntyivät runsaan neljänneksen. Maatalousrakennuksille lupia sen sijaan myönnettiin 30 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Huhtikuun loppuun mennessä rakennusluvan sai kaikkiaan 12 000 uutta asuntoa, mikä oli hieman enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot