Mainos
Mainos

Rakennuslupien kuutiomäärä laski neljänneksen

Rakennuslupia myönnettiin heinäkuussa neljänneksen vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Tilastokeskuksen mukaan lupia myönnettiin kaikkiaan 1,8 miljoonan kuutiometrin edestä. Teollisuus- ja varastorakennusten lupakuutiot vähenivät noin viidenneksen viime vuoden heinäkuusta. Liike- ja toimistorakennuksille sekä vapaa-ajan asuinrakennuksille lupia myönnettiin sen sijaan enemmän kuin heinäkuussa vuotta aiemmin.

Viime tammi-heinäkuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia runsaalle 25 miljoonalle kuutiometrille, mikä on prosentin verran vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Samana aikana rakennusluvan sai kaikkiaan lähes 23 000 uutta asuntoa. Määrä oli suunnilleen sama kuin tammi-heinäkuussa vuosi sitten.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme