Mainos
Mainos

Rakennuslupien määrä kasvoi tammikuussa

Vuoden 2010 tammikuussa rakennuslupia myönnettiin yhteensä 2,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus.

Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä kaksinkertaistui edellisvuotisesta ja rakennusluvan saaneiden asuntojen kappalemäärä oli yli kolminkertainen viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Teollisuus- ja varastorakennuksille sekä julkisille palvelurakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä sen sijaan väheni runsaan kolmanneksen vuotta aiemmasta. Myös maatalousrakennusten kuutiomäärä väheni selvästi.

Asuinrakennusten volyymi lisääntyi

Asuinrakennusten volyymi lisääntyi 9,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Asuinrakentamisessa erityisesti asuinkerrostalojen volyymi kasvoi neljänneksellä. Toimistorakennusten volyymi sen sijaan väheneni eniten, lähes 60 prosenttia vuotta aiemmasta.

Lähde: Tilastokeskus

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot