Mainos
Mainos

Rakennusten homevaurioista kärsivien tukea esitetään parannettavaksi

Rakennusten homevaurioista kärsivien tukeen esitetään parannuksia.

Korjausavustusten enimmäismäärää ehdotetaan nostettavaksi 40 prosentista enintään 80 prosenttiin korjauskustannuksista. Avustuksia esitetään maksettavaksi myös asunnonomistajille, joiden korjauskelvoton asunto joudutaan homevaurioiden vuoksi purkamaan.

Peruspalveluministeri Eva Biaudet'n (r.) ja asuntoministeri Suvi-Anne Siimeksen (vas.) asettamat selvitysmiehet ovat arvioineet, että avustuksia maksettaisiin 300-400 perheelle vuosittain. Enimmillään rahaa tähän tarvittaisiin 3-6 miljoonaa euroa.

Selvitysmiehet korostavat kuitenkin ensisijaisesti homevaurioiden ehkäisyä rakentamisen laatua parantamalla. Ongelmien selvittämiseksi voitaisiin kouluttaa puolueettomia asiantuntijoita ja oikeudenkäyntejä olisi näissä asioissa nopeutettava. Myös osakkeenomistajien tekemien muutostöiden valvonta ja vastuukysymykset olisi määriteltävä nykyistä tarkemmin.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot