Mainos
Mainos

Rakennustuoteteollisuus käy lähes täysillä

Pientalorakentajan kannattaa varautua ajoissa rakennustarvikkeiden hankintaan, sillä rakennustuoteteollisuus käy jo nyt hyvin korkeilla kierroksilla. Huhtikuussa tehdyn kyselyn mukaan teollisuuden käyttöaste oli keskimäärin 79 prosenttia, ja kesään mennessä yritykset arvioivat käyttöasteen vielä nousevan keskimäärin 86 prosenttiin.

Puutuoteteollisuuden kapasiteetti on käytössä 95-prosenttisesti, rakennusmateriaaliteollisuuden 90-prosenttisesti ja betoniteollisuuden 85-prosenttisesti. Pulaa rakennustarvikkeista ei kuitenkaan pitäisi syntyä, sillä puutuoteteollisuuskin arvioi voivansa vielä nostaa käyttöastetta.

Vaikka rakennustuoteteollisuuden tilauskanta on nyt pidempi kuin vuosi sitten, toimitusaikojen arvioidaan jopa lyhenevän syksyyn mennessä. Rakentamisen hyvä kasvuvauhti pitää kysyntää yllä koko vuoden.

Lähde: Asuntojen hinnat 2000, 1.neljännes. Tilastokeskus.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot