Mainos
Mainos

Rakentaminen kasvaa edelleen

Uudisrakennustöitä aloitettiin tammi-maaliskuussa kaikkiaan 5,2 miljoonan kuutiometrin edestä, joka oli 3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston mukaan aloitettujen liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli kolmanneksen suurempi kuin vuotta aiemmin. Teollisuus- ja varastorakennuksia sen sijaan käynnistettiin yli neljänneksen vähemmän kuin tammi-maaliskuussa vuosi sitten.

Tammi-maaliskuussa aloitettiin kaikkiaan 5 000 uuden asunnon rakennustyöt. Määrä on noussut 4 prosenttia viime vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Samana aikana asuntoja valmistui vajaat 7 000, joka on saman verran kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilastot perustuvat kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin luvanvaraisista rakennushankkeista.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme