Mainos
Mainos

Rakentaminen supistuu vielä tänä vuonna

Rakennusteollisuus ei usko, että rakentamisen määrä kääntyisi vielä nousuun tänä vuonna. Vaikka asuntotuotanto elpyy, edellisvuosina alkaneita rakennushankkeita on liian vähän.

Rakentamisen määrän arvioidaan supistuvan vielä kaksi prosenttia vuonna 2010. Viime vuonna pudotusta oli 13 prosenttia.

Asuntojen rakennuksia aloitetaan tänä vuonna noin 27 500, laskee rakennusteollisuus RT. Määrä on edelleen kysyntää alhaisempi.

– Rakentamisen kasvu on hyvin hidasta. Lamavuosista ei ole vielä päästy normaalille tasolle ja elvytyksen tarve on edelleen olemassa, arvioi Rakennusteollisuus RT ry:n puheenjohtaja Timo Korhonen.

Toimitilarakentamisen alamäki tasoittuu hitaasti. Rakennusteollisuuden mukaan vireillä on paljon hankkeita, mutta niiden aloitusta lykätään. Julkisille palvelurakennuksille teollisuus pyytää kuntien ahdingon vuoksi valtion tukea.

Rakentamisen hinta- ja kustannustaso aleni viime vuonna. Raaka-aineiden maailmanmarkkinahintojen halpeneminen näkyi tuotantopanosten hintojen alenemisena vielä viime vuonna. Tänä vuonna tuotantopanosten hinnat uhkaavat jälleen nousta. Asuntojen hinnat kääntyivät viime vuonna nousuun.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme