Mainos
Mainos

Rasvan lisäys pullatakinaan

Olen nähnyt sellaisia pullataikinaohjeita, joissa sulatettu rasva sekoitetaan taikinanesteeseen ja sitten vasta lisätään jauhoja. Perinteisissä ohjeissa rasva lisätään viimeiseksi. Mitä eroa näillä menetelmillä on? T: HyperN

Hei!

Omien opiskeluaikojen luentojeni mukaan:

Sulatettua rasvaa tai öljyä ei mielellään sekoiteta alussa taikinanesteeseen, koska se haittaa hiivan toimintaa. Rasvan tulisi mieluiten lisätä pehmeänä taikinaan alustuksen loppuvaiheessa, jolloin se toimii voiteluaineena sitkosäikeiden välissä. Kova rasva (jääkaappi kylmä) taasen rikkoo sitkoa eli pullasta tulee rakenteeltaan lyhytsitkoista, ei siis niin kimmoisaa ja kuohkeaa.

Korvapuusti

Terveisin, Arja Savela

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot