Mainos
Mainos

Remonttimestari vinkkaa: Näin vältät turhaa energiahukkaa kodissasi

Rakennuksen eri osien ja ilmanvaihdon kautta haihtuu paljon energiaa, mutta ikkunat ja ovet pitävät lämpöä kaikkein huonoimmin. Ikkunoiden kautta häipyy kuusi kertaa enemmän energiaa kuin umpiseinien läpi.

On siis tärkeää tarkastaa ikkunoiden tiiveys ja tiivistää ne tarvittaessa uudestaan energiahukan minimoimiseksi. Jos ikkunan lähellä tuntuu vetoa, on lisätiivistys paikallaan. Myös ikkunalasien välitilan huurustuminen pakkasella kertoo lämpövuodosta. Lämpövuotojen paikallistamiseen voidaan käyttää myös lämpökameraa.

Energiatehokkaat ikkunat eristävät lämpöä, ovat ilmatiiviitä ja hyödyntävät auringon säteilyenergiaa. Ikkunoiden kautta voidaan saada myös auringon säteilyenergiasta passiivista lämmitystä. Tähän vaikuttaa tietenkin se, mihin ilmansuuntaan ikkunat osoittavat.

Ikkunoita uusittaessa on kannattavaa panostaa uusien ikkunoiden energiatehokkuuteen ja parhaaseen laatuun. Esimerkiksi vaihtamalla yksinkertaiset ikkunalasit kaksinkertaisiin talouden hiilidioksidipäästöt voivat vähentyä vuodessa jopa 350kg.

REMONTTIMESTARI MTV3 MAXilla perjantaisin. Lisää .

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot