Mainos
Mainos

Riistavatruskat

Taikina:

  • 1 l soseutettua perunaa
  • 150 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 dl hirven jauhelihaa
  • 2 dl sipulisilppua
  • 2 dl tatti- tai herkkusienikuutioita
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Valmista ensin taikina. Vatkaa käsin tai koneella lämmin perunasose kylmäksi ja sitkomaiseksi massaksi. Lisää massaan voi ja suola vatkaamisen aikana. Kun massa on jäähtynyt, alusta jauhot taikinaan. Kypsennä jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon sipulisilppu ja sienikuutiot. Jatka kypsentämistä pari minuuttia. Mausta täyte suolalla ja pippurilla.

Tee taikinasta pötkö, jaa se paloiksi ja pyörittele ne palloiksi. Taputtele pallot litteiksi ja ajele ne kaulimella puolen sentin paksuisiksi kakkaroiksi.

Levitä täyte kakkaran toiseen laitaan, käännä taikina täytteen yli joulutortun tapaan ja sulje kakkara teevadin reunalla. Kakkaran voit sulkea myös haarukalla painellen. Voitele vatruskat vatkatulla munalla ja paista 250 asteessa vaaleanruskeiksi.

Resepti: Jaakko Kolmonen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot