Mainos
Mainos

Rosmariinibroileri ja valkosipuliperunat sekä mariannepirtelö

Rosmariinibroileri (4 annosta)

  • 4-6 broilerin maustamatonta koipireittä
  • tuoretta rosmariinia
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Laita tuoretta rosmariinia, suolaa, mustapippuria sekä sitruunamehua huhmareeseen ja jauha seosta hetki. Hiero mausteet koipireisien pintaan. Laita ne uunivuokaan, mukaan muutama sitruunaviipale ja rosmariinin oksa ja paista 200 asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia.

Valkosipuliperunat (4 annosta)

  • 1 kg perunoita
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 5 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kiehauta kermakattilassa ja lisää joukkoon perunat sekä valkosipuli. hauduta miedolla lämmöllä niin että kerma alkaa saostua. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada perunat kermoineen kaikkineen voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Marianne-pirtelö

  • 1 l suklaajäätelöä
  • 5 dl maitoa
  • 150 g Marianne-karkkeja rouhittuna tai Marianne Crush –rouhetta
  • koristeluun kermavaahtoa

Kuumenna puolet maidosta ja sulata Marianne-rouhe siihen. Lisää loput maidosta ja sekoita seos ja suklaajäätelö sauvasekoittimella pirtelöksi. Koristele kermavaahdolla ja Marianne-rouheella.

Reseptit: Teresa Välimäki / Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme