Mainos
Mainos

Ruma ulkoseinä uusiksi

Omakotitalon ulkoseinä on tehty tiilestä vuonna 1982. Ostimme talon vuonna 1996 ja tuolloin huomasimme, että alkuperäinen omistaja oli ollut huolimaton muurausjäljen suhteen. Nimittäin tiilien väliset saumakoot olivat suurpiirteiset. Suurin esteettinen haitta on tuolloin rakentamisen aikana tapahtuneet eriväristen saumojen teot. Eli talon saumat ovat todellakin eriväriset. Vaihtelu on mustasta hyvin vaaleaan. Lisäksi nurkat on jätetty osin kokonaan ilman täydellistä välilaastia tiilien välissä.

Olemme kuulleet naapureilta, että rakennusaikana ovat muurari ja talon omistaja käyttäneet "vatupassina" muuta kuin vatupassia - eli suoraan sanottuna on juopoteltu. Tämän seurauksena on ulkoseinissä olevien tiilien suoruus kohtalainen ja eri värien käyttö saumausaineena on johtunut muusta huolimattomuudesta jne.

Mikä on paras / huokein / nopein tapa saada talon ulkoasu siistiksi. Tiilet sinänsä ovat ehjät, punaiset ja tasapintaiset. Mutta tuo kasaamisjälki on tyrmistyttävä. Luultavasti talo pysyy pystyssä, koska on jo 18 vuotta kestänyt tuulet ja tuiskut.

Nyt näkyvä jälki on yleisen naurun aihe, sillä muilta osin talo on siisti (kolmen vuoden aikana tehdyn sisäremontin takia). Eräs muurari antoi ohjeeksi seuraavaa: ulkoseinien purku ja uusien rakentaminen viinasta vapaan muurarin avulla. Eikö ole muuta ratkaisua?

On toki. Tasoita seinäsi yli ja tee pinta uusiksi vaikkapa ruiskuttamalla. Tällöin huono muurausjälki peittyy ja saat talollesi rapatun pinnan. Muista kysyä rakennusvalvonnan mielipidettä asiasta ihan ensiksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot