Mainos
Mainos

Ruotsalaiskoulu aikoi ottaa joogan mukaan opetukseen – sai vanhemmat raivoihinsa

Vanhemmat ryhtyivät vastustamaan koulun joogatunteja uskonnollisiin syiihin vedoten. 

Joogasta on tullut viime päivinä kiistelty puheenaihe Ruotsin Värnamossa. Kiista sai alkunsa, kun peruskoulu ilmoitti ottavansa joogan mukaan opetusohjelmaan aktivoidakseen oppilaita. Asiasta närkästyneet vanhemmat ryhtyivät välittömästi toimeen asiasta kuultuaan. 

Hallitus joutui perääntymään

Yksi joogaa vastustavista äideistä on Linda Olsson, jonka mukaan on mahdoton ajatus, että hänen lapsensa osallistuisivat joogatunneille. Kristitty perhe ei halua olla osallisena rituaalissa, joka juontaa juurensa muihin uskontoihin.

– Joogassa ei ole mitään, missä haluaisimme olla mukana. Tein selväksi, että emme anna poikiemme osallistua tähän, Olsson kertoo.

Perhe otti lukuisten muiden vanhempien kanssa yhteyttä koulun rehtoriin, joka lupasi ottaa asian esille tulevassa kokouksessa. Kun kävi ilmi, että kokousta ei aiota pitää ennen joogatuntien käynnistämistä, asiasta suivaantunut äiti päätti ottaa asian omiin käsiinsä. Olsson otti yhteyttä suoraan peruskoulun johtajaan.

– Kerroin hänelle, että haluan koulun olevan arvoneutraali, Olsson kertoo.

Tapahtuneen jälkeen hallinto perääntyi ja päätti poistaa joogan koulun opetussuunnitelmasta. 

Lähde: Expressen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme