Mainos
Mainos

Rusinainen pullataikina, tähtipullat ja minipullasydän 13.12.2001

Toim. Kaarina Roininen

Rusinainen pullataikina

2 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen mukaan
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
1-2 dl rusinoita
1. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon.
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
3. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva sekä rusinat.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Tähtipullat (24 kpl)


1 annos pullataikinaa
1 pkt (400 g) pakastettua murotaikinaa

Voiteluun:

munaa

1. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Leivo paloista pyöreitä pullia.
2. Pane pullat pellille ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
3. Kauli murotaikina ohueksi levyksi.
4. Voitele kohonneet pullat munalla. Ota murotaikinalevystä tähtimuotilla pikkuleipiä ja pane pullan päälle. Painele tähden sakarat pullaan kiinni.
5. Paista pullia 225 asteeessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia.

Minipullasydän (2 kpl)

1 annos pullataikinaa

Voiteluun:

munaa

Pinnalle:

suolapähkinärouhetta, raesokeria, kirsikanpuolikkaita

1. Ota puolet taikinasta ja jaa see neljään osaan. Leivo osat tangoiksi ja jaa kukin tanko 10 palaan.
2. Leivo palat pulliksi (pullat ovat todella pieniä) ja pane voideltuun sydänvuokaan vieni viereen, Valmista lopputaikina pulliksi samalla tavalla tai leivo muita pullia. Anna pullien kohotalämpimässä paikassa.
3. Voitele pullien pinta munalla ja ripottele päälle suolapähkinärouhetta ja raesokeria.Paina pullien väleihin kirsikoita.
4. Paista leivonnaiset 200 asteen lämmössä uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se kypsymisen loppuvaiheessa foliolla.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme