Mainos
Mainos

Ruskistettua seesamitonnikalaa

  • 750 g tuoretta tonnikalaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pari tl seesaminsiemeniä
  • 4 kevätsipulia
  • 1 vihreä omena
  • 1 kurkku
  • Soijachilikastike:
  • 3 rkl ketjap manis -kastiketta
  • 1 pieni chili, poista siemenet
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2,5 cm inkivääriä pilkottuna
  • 2 limetin mehu
  • 2 rkl sokeria

Soseuta kaikki kastikkeen ainekset monitoimikoneeseen.

Leikkaa tonnikala pitkittäin pihveiksi. Jos filee leveää, halkaise se. Kuumenna iso paistinpannu kohtalaisella lämmöllä. Hiero tonnikalapihvit öljyllä ja kierittele suolassa, pippurissa ja seesaminsiemenissä. Laita tonnikalat kuivalle pannulle ja ruskista, kunnes ovat joka puolelta ruskeita. Älä kypsennä liikaa, kala saa olla hieman raakaa sisältä. Anna jäähtyä hieman, kääri kala tiukasti muovikelmuun.

Anna olla jääkaapissa mieluiten yön yli. Viipaloi hyvin ohuiksi siivuiksi. Viipaloi omena, kurkku ja kevätsipuli tulitikuiksi ja järjestä niistä keko annoslautasille. Laita tonnikala keon päälle. Tarjoa makean soijachilikastikeen kera.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot