Ruukkusalaatteja ja yrttejä 26.5.2000
Toimittaja Sonja Blåberg
Puutarhapäivän kunniaksi tutustutaan erilaisiin ruukkusalaatteihin ja -yrtteihin. Luonnon vihreää energiaa voi tankata itseensä monilla tavoin. Studiossa vieraana salaattiviljelijä Reija Blomqvist
Salaatti
tammenlehtisalaattia
aurinkokuivattua tomaattia
tomaattia
mozzarella juustoa
mustapippuria myllystä
basilikan lehtiä
Valmista salaatti laakeaan kulhoon. Pilko aurikokuivatut tomaatit pieniksi ja ripottele salaatin joukkoon. Viipaloi mozzarella juusto ja tomaatit, asettele viipaleet kauniisti salaattiin. Rouhi salaatin pinnalle mustapippuria ja ripottele basilikan lehtiä salaattiin.
Yrttimarinoidut oliivit
3 dl oliiveja
n. 1/2 dl erilaisia tuoreita yrttejä hienonnettuna
(basilika, timjami, oregano )
n. 2 rkl valkosipulia hienonnettuna
1/2 tl chilirouhetta 1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
3 kpl laakerinlehteä
rypsiöljyä
Valuta oliivit liemestään ja laita lasipurkkiin mausteiden kanssa sekaisin. Lisää joukkoon sitruunamehua ja öljyä niin, että oliivit peittyvät. Kääntele purkkia päivittäin. Anna oliivien marinoitua jääkaapissa pari päivää.
Kommentoi