Mainos
Mainos

Saako Suomessa autoilla heinänuhaisena? Näin vastaa Poliisi!

Tuoreen kyselyn mukaan kolmannes siitepöly- ja heinäallergikoista kärsivistä kokee ajokyvyn heikkenevän oireiden vuoksi. Iso-Britannian poliisi on herännyt varoittamaan ihmisiä mahdollisista vaaroista ja jopa kehottanut välttämään ajoa kokonaan oireiden aikana – mitä mieltä Suomen poliisi on asiasta?

Poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonenpainottaa, että sekä ajajan itsensä että hänen läheistensä on huomioitava kuskin terveydentila – mikäli sairaus voi olla vaaraksi, ei auton rattiin kannata lähteä.

– Allergiaoireita vakavampi haitta ovat allergialääkkeiden aiheuttamat väsymys- ja ylivireystilat. Suuri väsymys voi vastata keskivahvaa humalatilaa, Pohjonen muistuttaa.

Iso-Britannian poliisin linjalle Pohjonen ei kuitenkaan lähtisi, eivätkä aivastelu tai muut allergiaoireet ole aiheuttaneet Suomessa vaaratilanteita, jotka olisi pystytty jälkeenpäin todentamaan juuri allergiasta johtuviksi.

– Sen sijaan erilaiset astmatyyppiset hengenahdistuskohtaukset ovat olleet vaaraksi liikenteessä, hän toteaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot