Mainos
Mainos

Säännöllinen nuohous vähentää paloriskejä

Jouluaikaan on mukava lämmittää takka tai paistaa kinkku leivinuunissa. Tulisijojen vuosittainen puhdistus tekee niiden käytöstä turvallisen.

Ismo Rantanen päätyi nuohoojaksi sattumalta. Nyt takana on jo kolmekymmentä työvuotta. – Alalle kouluttaudutaan oppisopimuksella, hän kertoo. Työnsä parhaita tai huonoja puolia Rantanen ei halua eritellä, sillä jokaiseen duuniin mahtuu niin hyviä kuin heikkojakin päiviä.

Helsinki on jaettu kolmeen nuohousalueeseen. Rantasen asiakaskunta koostuu noin neljästätuhannesta taloudesta, joissa on tulisija. – Töitä riittää ympärivuotisesti, hän sanoo.

Tulisijat nuohottava vuosittain

– Nuohouksessa putsaamme hormit sekä tulisijan savusolat eli paikat, joissa savu ja tuli kiertävät. Nuohous vähentää noen määrää tulisijassa, Rantanen valottaa. – Tulisija tulisi nuohota kerran vuodessa. Oikein huollettu tulisija on turvallinen, hän painottaa.

Kesäkäytössä olevilla mökeillä riittää kolmen vuoden välein suoritettava nuohous, mutta ympärivuotisissa loma-asunnoissa nuohous tulee tehdä vuosittain.

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot