Mainos
Mainos

Säästä rahaa läpi vuoden – lämmitä kotisi näin!

Energiansäästäminen sähkön muodossa voi olla erityisen motivoivaa, sillä siitä saatu konkreettinen hyöty tuntuu lompakossa. Järkevin tapa säästää lämmitysenergiakuluissa on järjestää erilaisia päälämmitysjärjestelmää tukevia lämmitysmuotoja.

Suomalaisista pientaloista merkittävä osa on sähkölämmitteisiä ja uusiutuvaa energiaa niihin saadaan tuotua esimerkiksi puulämmityksen muodossa.

Joissain tulisijoissa on sisällä lämmönvaihdin, jolla saadaan vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän avulla lämmintä käyttövettä talviaikaan. Järjestelmään voidaan myös yhdistää aurinkokennot, jotka lämmittävät käyttövettä kesällä.

Kustannukset alas

Lisäksi pientaloissa käytetään erilaisia lämpöpumppuja ja sähkölämmitteisissä taloissa suosituilla ilmalämpöpumpuilla lämmityskustannuksia saadaan laskettua hyvinkin alas. Myös erilaisissa öljypolttojärjestelmissä voidaan muutoksilla päästä käyttämään pellettejä tai puuhaketta.

Nykyään markkinoilla on runsaasti eri vaihtoehtoja ja lämmöntuotantotapoja kannattaakin yhdistellä. Lämmitysjärjestelmää valitessa kannattaa pyrkiä energiatehokkaisiin ja ominaispäästöiltään alhaisiin järjestelmiin.

Lue lisää energiansäästämisestä osoitteesta:wwf.fi/remonttivinkit.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot