Mainos
Mainos

Sähkön kulutus kasvoi hieman toukokuussa

Sähkön kulutus kasvoi toukokuussa kylmän sään vuoksi vajaat pari prosenttia toukokuuhun 2003 verrattuna. Sähköä käytettiin Energia-alan keskusliiton ja Sähköenergialiiton keskiviikkona julkaiseman pikatilaston mukaan toukokuussa lähes 6,7 miljardia terawattituntia.

Kulutuksen kasvu johtui keskimäärin vajaan asteen verran koleammasta säästä kuin viime vuoden toukokuussa. Kotitalouksien ohella myös teollisuuden sähkön kulutus kasvoi hieman. Vuositasolla sähkön kulutus oli Suomessa 84,9 terawattituntia eli 0,6 prosenttia vähemmän kuin edellisellä 12 kuukauden tarkasteluajanjaksolla. Kulutuksen lievä vähentyminen johtuu pääasiassa loppuvuoden 2003 lämpimistä säistä.

Suomen oma sähkön tuotanto oli vuositasolla 79,8 terawattituntia. Sähkön ja lämmön yhteistuotannolla katettiin sähkön tarpeesta 31 prosenttia, ydinvoimalla 22 prosenttia ja lauhdevoimalla 22 prosenttia.

Vesivoimatuotanto kasvoi huhtikuusta kahdella kolmasosalla, ja sen osuus oli toukokuussa koko tuotannosta lähes viidennes. Sähkön nettotuonti laski vuositasolla 5,1 terawattituntiin edellisten 12 kuukauden 8,2 terawattitunnista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot