Mainos
Mainos

Sähkönjakelu saatiin kuntoon Itä-Suomessa

Itäsuomalaiset sähköyhtiöt ovat saaneet sähkönjakelunsa kuntoon alkuviikon runsaiden lumi- ja räntäsateiden jäljiltä. Torstaiaamuna Itä-Suomessa esiintyi enää vain yksittäisiä sähkökatkoksia, joiden piiriin kuului vain muutamia talouksia.

Suur-Savon Sähkön alueella Etelä-Savossa oli torstaiaamuna enää vain yksi muuntopiiri ja vain noin puolenkymmentä taloutta sähköttä. Viimeinen vika oli Virtasalmella. Pahimmillaan sähköttömiä talouksia oli yhtiön jakelualueella noin 10 000 keskiviikon vastaisena yönä. Katkokset kestivät pisimmillään noin 16 tuntia.

Atron jakelualueella Pohjois-Savossa sähkönjakelu toimi torstaiaamuna. Pohjois-Karjalan Sähkön alueella oli tiedossa vain yksittäisiä vikoja.

Sähköviat syntyivät, kun lumi- ja räntäsade tarttui puihin ja taivutti ne sähköjohtojen päälle. Torstaina sää oli jo kylmennyt eikä lisää katkoksia ollut näköpiirissä.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme