Mainos
Mainos

Sämpylätaikinan pakastus

Hei, Luin ohjeesi "Aamulla leivottavat sämpylät", jossa valmis sämpylätaikina aamulla pyöräytetään sämpylöiksi ja paistetaan. Onnistuuko taikinan pakastus? Ajatuksena oli, että sämpylätaikina tehtäisiin illalla valmiiksi, leivottaisiin sämpylöiksi ja pakastettaisiin. Aamulla sitten vain jäiset "taikina"-sämpylät uuniin...ja sunnuntaiaamun herkutteluhetki olisi valmis :-)

t.Jaana

Hei Jaana!

Kokeilin tehdä sämpylät seuraavasti:

Leivoin taikinan ja kohotin sen.

Leivoin siitä sämpylöitä ja laitoin ne pellille ja pellin muovipussiin ja pakastimeen.

Aamulla laitoin sämpylät sulamaan + kohoamaan. n. 40-50 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi leivinliinalla peiteltynä. Sitten otin ne pois uunista ja nostin uunin lämpötilan 200 asteeseen.

Kun uuni oli lämmennyt, paistoin sämpylät. - Ja onnistui näinkin.

Ennen paistoa sämpylät kannattaa voidella vedellä tai maidolla tms. jotta saadaan kauniimpi väri.

Mukavia sunnuntaiaamuja!

Ystävällisin terveisin

Arja Savela

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot