Mainos
Mainos

Sauna on kodin sähkörohmu – näin paljon löylyttely maksaa vuodessa

Sähkökiuas on kodeissa melkoinen energiasyöppö. Katso, millaisen loven saunottelu tekee lompakkoosi. Pienillä teoilla voit myös säästää saunomiskustannuksissa.

Sähkökiuas on teholtaan kodin ylivoimaisesti suurin sähkölaite. Yli puolet kiukaan sähkönkulutuksesta kuluu lämmitysvaiheessa, loput lämmön ylläpitämisessä.

Sähköyhtiö Vattenfallin mukaan saunominen kustantaa 1,20 euroa per kerta. Löylyttelyyn on laskettu kuluvan kaikkiaan puolitoista tuntia.

Kerran viikossa lämpenevä sähkökiuas näkyy sähkölaskussa reilu 62 euron kokoisena summana. Suomalaiset saunovat keskimäärin kaksi kertaa viikossa, ja pari kertaa viikossa saunova maksaa lämmössä rentoutumisesta lähes 125 euroa. Ahkerat, kolme kertaa viikossa saunovat, pulittavat vuodessa saunomisesta peräti 187 euroa.

Energiatehokkuuden kannalta suositeltava saunomislämpötila on 70–80 astetta. Sadan asteen lämpötilassa sähkönkulutus voi nimittäin nousta jopa kolmanneksen!

Saunaan voi myös kömpiä ajoissa – mittarin näyttäessä 60 astetta. Ja jos joukossa on miedoista löylyistä nauttivia, kuten pieniä lapsia, kannattaa heidän saunoa jälkilöylyissä kiukaan jo sammuttua.

Lähteet: Vattenfall, Energiateollisuus

(MTV LIFESTYLE)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot