Mainos
Mainos

Saunajakkara, Antti Nurmesniemi 1952

Saunajakkara on suunniteltu alun perin Hotelli Palacen saunatiloihin 1952. Hotelli Palace, joka valmistui juuri ennen Helsingin Olympialaisia 1952 ja oli rakennettu nimenomaan vaativia olympiavieraita varten, oli alunperin eräänlainen kokonaistaideteos ja suomalaisen designen näyteikkuna, jonka suunnitteluun osallistuivat useat aikakauden keskeiset suunnittelijat kuten Viljo Revell, Antti Nurmesniemi ja Olli Borg.

Saunajakkara on myöhemmin levinnyt kotisaunoihin ja edustustiloihin ympäri maailmaa. Se on myös usean keskeisen muotoilumuseon, kuten New Yorkin modernin taiteen museon MOMA:n, kokoelmissa.

Antti Nurmesniemeltä kysyttiin vuosia sitten, miksi hän suunnitteli tuollaisen jakkaran ja hän vastasi, että olihan siinä vähän sellaista, että pitäisi tehdä jotain josta puhuttaisiin! Ja onhan siitä puhuttu! Hieno jakkara, johon ei jää vesi seisomaan. Muistuttaa myös vanhaa lypsyjakkaraa.

Kuvauksen tuoli AERO Design Furniture Oy, Helsinki

(T.i.l.a osa 12, 7.4.2002)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot