Mainos
Mainos

Saunan eristäminen

Remontoin pesuhuonetiloja ja tiedustelisin saunan eristämisestä. Saunan kaikki seinät ovat tiiltä ja niiden takana on lämmin tila. Kuinka paksu olisi suositeltava lämmön eristys? Olen tutkinut joitakin saunoja ja huomannut, että jos seinän takana on lämmin tila niin paneelin alla ei ole muuta kuin (folio)paperi?
Voit laittaa kiviseinällesi vain tinapaperin eristeeksi vesihöyryä vastaan ja heijastamaan kiukaan tuomaa lämpöä takaisin saunan puolelle, mutta tällöin joudut varustamaan saunasi ylisuurella kiukaalla. Jokainen kiviseinäneliömetri lasketaan noin 1,2-1,5 m3 saunan ilmatilavuutta. Kiukaan koko määräytyy taas saunan tilavuuden mukaan. Kiviseinä imee itseensä erittäin paljon lämpöä ja saunan lämmittäminen kestää toivottua kauemmin. Suosittelen saunasi eristeeksi joko 30 mm:n paksuista uretaanilevyä, jossa on alumiinifolio (Sauna-Satu) tai minimissään 50 mm:n koolausta ja mineraalivillaeristystä, tinapaperia, tuuletusrimoja ja sitten vasta paneelia.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme