Mainos
Mainos

Seka- ja kasvisruokaa samalla hinnalla

Ruoka maksaa suunnilleen saman, noudatatpa seka- tai kasvisruokavaliota. Tämä on tulos Etelä-Suomen läänin hintavertailusta. Ruokavaliosta riippumatta kevyen toimistotyön tekijä saa viikon kotiateriat runsaalla 29 eurolla, jos ruoka myös valmistetaan pääosin kotona. Hintavertailun pohjaksi valittiin Marttaliiton yhden viikon seka- ja kasvisruokalistat. Ne on laadittu seitsemälle päivälle niin, että jokaisen päivän aterioihin kuului aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Ruoka-aineita käytiin hankkimassa neljästä eri kauppaketjuihin kuuluvasta liikkeestä Kotkasta, Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Ruokavalioiden hintatiedot laskettiin vertailuliikkeiden keskihinnoista. Yhden hengen sekaruoan hinnaksi saatiin 29,30 euroa ja kasviruoan 29,02 euroa viikossa. Aamupalojen kohdalla ero on yhtä pieni: sekaruoan nauttijalta kuluu 4,34 euroa, kasvisruokien ystävältä 4,28. Halvin päivällisruokavaihtoehto oli sama molemmissa ruokavalioissa: 0,69 euroa hengeltä maksava kasvissosekeitto. Kalleinta oli sekaruokavaliolaisen porsaansuikalekastike: 2,19 euroa. Suomalainen kasvishöystö syntyi hintaan 1,81 euroa hengeltä. Raportti löytyy liitteineenlääninhallituksen internet-sivulta .(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot