Mainos
Mainos

Self-raising jauho

Hei!
Australiassa keräsin kaikenlaisia ihania leivontaohjeita lehdistä.Nyt ongelmani on, että siellä käytetään ns. self-raising jauhoja, joissa on siis itsessään jo leivinjauhe. Miten muutan ohjeen tavallisille vehnäjauhoille? Kuinka paljon leivinjauhetta on esimerkiksi desissä itsestäänkohoavia jauhoja?
t. Liisa

Hei Liisa!
Self-rising vehnäjauho on tosiaan monissa maissa se yksi yleisimmistä perusjauhoista, jota myydään. Self-rising vehnäjauho sisältää kohotusainetta (leivinjauhetta tms.) ja suolaa. Jos leipoo tällä jauholla suomalaiseen ohjeeseen, tulee jättää vain pois leivinjauhe sekä hieman suolamäärää pienentää, mikäli sitä ohjeessa on.

Ja kysymykseesi eli toisin päin leivottaessa, siis self-rising jauhoja sisältävään ohjeeseen käytettäessä tavallisia vehnäjauhoja: lisätään 1 tl leivinjauhetta ja hiven (n. 1/3 tl) suolaa 2 dl erikois- tai puolikarkeita vehnäjauhoja kohden.

Ystävällisin terveisin
Arja

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot