Mainos
Mainos

Silakka-kirjolohitartar

(alkupalaksi neljälle)

  • 250 g nahattomia silakkafileitä
  • 250 g kylmäsavustettua tai tuoretta kirjolohifileetä
  • 1 tl kaprista
  • 2 rkl salotti- tai keltasipulia
  • 1 rkl maustekurkkua
  • ruohosipulia
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 1/2 tl suolaa
  • viherpippuria
  • 1/2 dl smetanaa
  • pinnalle:
  • 4 pientä sipulirengasta
  • 2-4 rkl silakan- tai kirjolohen mätiä
  • 4 palaa rukiista paahtoleipää

Leikkaa silakan ja kirjolohen liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna kapris, maustekurkku ja ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toinen osa silakan ja toinen kirjolohen joukkoon. Anna maustua 1/2-1 tuntia. Jos käytät tuoretta kirjolohta anna maustua vähän pidempään. Lisää smetana kirjolohitartarin joukkoon. Muotoile pihvit vaalean ja punaisen lihan väriä hyväksi käyttäen. Asettele pihvien päälle sipulirenkaat ja täytä ne mädillä. Koristele. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. Näiden kalalajien lisäksi tartareihin sopivat kaikki rasvaeväiset kalat ja särkikalat. Tartar valmistuu myös kevyesti graavatusta kalasta.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot