Mainos
Mainos

Silakkapihvit ja lanttuperunasose

Silakkapihvit:

  • 600 g silakkafileitä
  • 1-2 punasipulia
  • voita tai öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • vajaa 100 g tuorejuustoa
  • ruisjauhoja leivittämiseen

Lanttu-perunasose:

  • 6-8 jauhoista perunaa
  • pieni lanttu
  • vettä
  • suolaa
  • nokare voita
  • 1-2 dl maitoa tai keitinlientä
  • valkopippuria

Hienonna punasipuli ja kuullota se. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna jäähtyä. Yhdistä sipuli tuorejuustoon ja vatkaa massa sekaisin huolella. Levitä massaa silakkafileille ja nosta toiset fileet päälle. Leivitä ruisjauhoissa ja paista voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi hitaasti ja rauhallisesti.

Voit nostaa silakkapihvit myös leivinpaperin päälle uunipannulle ja kypsentää ne uunissa 200 asteessa 15-20 min.

Lanttu-perunasose:

Kuori perunat ja lantut. Leikkaa lantut pienehköiksi kuutioiksi, perunat isommiksi lohkoiksi. Keitä pehmeiksi vedessä. Kaada vesi pois, soseuta ja lisää sulatettu voi ja keitinliemi tai kiehautettu maito. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja vatkaa kuohkeaksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot