Mainos
Mainos

Sisäpuoliset liukukoolaukset

Terve Reiska! Miten tehdään hirsitalon sisäpuoliset liukukoolaukset ja paljonko pitää jättää väliseinissä painumavaraa?

Tapoja on useita, mutta pari käytetyintä on joko ajaa 50 x 50mm soirosta kaksi vierekkäistä kulmaa pois sirkkelillä, päästä katsottuna ikään kuin hieman kolmion muotoon. Naulaa 20-30 cm pätkiä aina kaksi vierekkäin samaan hirteen kiinni (siis vain yhteen hirteen) leveät puolet huoneeseen päin. Laita pätkiä n. 60 cm jaolla alhaalta ylös saakka ja niiden väliin samaa kolmion muotoista rimaa toisin päin pitkänä.(asennettava ennen parin toisen puolen kiinittämistä.) Nyt seinä pääsee elämään ja pitkä rima ei pääse pätkien välistä pois.

Toinen tapa on ajaa sirkkelillä urat koolingin kylkiin ja vääntää kulmalevystä kynnet puun molemmin puolin uraan. Kulmalevy vain tiukasti hirsiin kiinni (taas vain yhteen hirteen parinsa). Voi olla, ettet ymmärrä, vaikka kuinka selitän; piirtämällä asia selviäisi viidessä sekunnissa, mutten osaa piirtää tällä vehkeellä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot