Mainos
Mainos

Sisustaja, älä pelkää värejä

Väreillä sisustaminen voi tuntua haastavalta: mikä on liikaa? Tarvitseeko kaiken sointua yhteen? Lue väreillä sisustamisen salaisuudet!

Toisin kuin monet uskovat, koko huoneen ei tarvitse toteuttaa samaa värimaailmaa. Listojen maalaaminen eri värillä on helppo tapa tuoda huoneeseen väriä. Kokeile valkean seinän seuraksi tummaa ruskeaa tai harmaata. Seinä tulee esiin aivan uudella tavalla.

Raidat tuovat huoneeseen energiaa. Kokeile raidallista tapettia tai raitojen maalaamista. Kokeile aluksi turvallista vaihtoehtoa ja maalaa valkealle pohjalle. Valitse raitojen väri sisustuksen mukaan: sohvan, nojatuolin tai verhojen väri käy hyvin.

Maalattu katto tekee sisustukselle ihmeitä, neuvoo housebeautiful.com. Sekoita katon maaliin muutama pisara tapetteihin sopivaa väriä, tai kokeile rohkeaa taivaansinistä tai vaaleanharmaata.

Mustakin avartaa

Valkoinen avartaa tilaa, mutta myös musta saa huoneen näyttämään suuremmalta. Tummat värit myös luovat vaikutelman luksuksesta ja hintavasta tyylistä.

Musta valaisin tuo tylsäänkin huoneeseen draamaa. Jos sisustuksen pääväri on kermanvalkea, kokeile verhoilla vanha pöytälamppu uudelleen mustaksi. Myös valo tulee esiin aivan eri tavalla.

Väreillä voi myös leikkiä. Esimerkiksi sohvatyynyjen ei tarvitse sopia sohvan väreihin, vaan ne voivat olla ainoa väripilkku väreiltään turvallisessa huoneessa. Kokeile erilaisia materiaaleja ja suuria kuvioita yhdistettyinä pieniin ja turvallisiin.

Älä piilota televisiota! Taulu-tv voi olla kaunis lisä sisustukseen, ja seinällä roikkuvan ruudun voi ympäröidä muilla maalauksilla.

Valo tuo huoneen värit esiin. Peilit tuplaavat luonnonvalon määrän, joten hanki ikkunaa vastapäätä oleville seinille peilejä sen sijaan, että avartaisit tilaa maalaamalla vain valkoisella.

MTV3

Lähde: Housebeautiful.com

Kuvat:Colourbox

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme