Mainos
Mainos

Sitrusmarinoitua kuhaa 22.6.2001

toim. Marita Suontausta

Sitrusmarinoitua kuhaa


n. 400 g kuhafilee
1-2 sipulia
1-2 sitruunaa
1 lime
n.1 tl viherpippureita
1 tl rosepippureita
n. 0,5 dl hyvää öljyä

1. Viipaloi kuha ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunoista ja limestä mehu. Sekoita kourassa kevyesti murskatut pippurit mehuun öljyn kanssa.
2. Kaada marinadi joko tarjoiluastiaan asetelluille sipuli- ja kalaviipaleille tai nosta kalat sipulien kanssa marinadiin. Anna maustua pari tuntia, kunnes kala on muuttunut läpikuultavasta vaaleaksi. Tarjoa ruisleivän ja uusien perunoiden kanssa.

Haudutettu valkosipulilohi ja tillipesto

n. 800 g lohifilee nahalla
5-6 valkosipulin kynttä
n. 8 dl vettä
tillinipun varret
4-5 mustapippuria
1 sipuli
vajaa 1 rkl (meri)suolaa
1 tl sinapinsiemeniä

Pesto:
tillinippu (1 dl tillisilppua)
0,5 dl vahvaa juustoraastetta
n 1 dl hyvää öljyä

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita veteen paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet, tillinvarret, pippurit, sinapinsiemenet. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 10 min.
2. Aseta kalafilee nahkapuoli alaspäin kannelliseen kuumuutta kestävään astiaan. Kaada kuuma liemi päälle. Sen tulisi peittää kala kokonaan.
3. Sulje kansi ja anna kalan muhia, kunnes liemi on jäähtynyt. Siirrä viileään mieluiten seuraavaksi päiväksi.
4. Valmista pesto. Hienonna tilli ja sekoita sen joukkoon juustoraaste sekä öljy. Parhaiten se onnistuu monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
5. Nosta kala liemestä, poista nahka, koristele tillillä ja tarjoa tillipeston sekä keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Tosinopea kookosraparperitorttu


2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 dl maitoa tai kevytkermaa
0,5dl öljyä
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookos- tai kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
n. 5 dl raparperinpaloja
n. 0,5 dl sokeria
n. 1 dl kookoshiutaleita (Vuoan voiteluun öljyä ja kookos- tai kaurahiutaleita)

1. Sekoita kulhossa munat ja sokeri. Lisää maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
2. Mittaa vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe seokselle. Sekoita vain sen verran, että saat aineet tasaisesti sekaisin.
3. Levitä taikina joko piirakkavuokaan tai voideltuun ja jauhotettuun torttuvuokaan. Levitä päälle raparperipalat, sokeri ja hiutaleet. 4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n 25 min. Tarjoa haaleana vaniljavaahdon kera.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme