Mainos
Mainos

Sitruunainen ahvenwokki

Toimittaja Sonja Blåberg

400 g ahvenfileitä
2 rkl öljyä
1 nippu varhaissipulia
1 valkosipulin kynsi
1,5 rkl tuoretta inkivääriä
150 g sokeriherneen palkoja
1 parsakaali
n. 12 kokonaista mantelia

Kastike:


3 rkl osteri tai kalakastiketta
1 iso sitruuna
2 tl sokeria mustapippuria

Pinnalle:


sipulinvarsia ja tilliä

Viipaloi sipuli ja valkosipuli, säästä sipulinvarret lopuksi koristeeksi. Raasta inkivääri. Leikkaa herneenpalot ja mantelit vinottain poikki. Leikkaa parsakaalista kukinnot ja kanta ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljyä wokissa tai muurinpohjapannussa. Kuullota pannussa sipulia, valkosipulia, inkivääriä, parsakaalia ja sokeriherneen palkoja ja manteleita. Lisää pannuun viipaloidut kalafileet ja kuumenna varovasti muutama minuutti.

Sekoita kastike, raasta sitruunasta myös kuoren keltainen osa joukkoon. Kaada kastike vokkiin ja tarjoa ruoka nuudeleiden tai riisin kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot