Mainos
Mainos

Stinan suunnitelma: Etelätie

Kohteemme on paritalo kahdessa kerroksessa. Asukkaat ovat tehneet jonkin verran remonttia ja rakentaneet ulos kaksi erillistä terassia ja varastotiloja.

Yläkerran tilat kaipaavat remonttia ja keittiön kaapeissa ja koneissa alkaa näkyä kulumisen merkkejä.

Alakerran takkahuone on hiljattain tehty, mutta vanhempien makuuhuone on remontin ja stailauksen tarpeessa.

Rahaa on käytettävissä 4000 euroa ja se saadaan käytetyksi suurilta osin remonttikustannuksiin.

Asukkaiden toivomus on, että vanhat tapetit poistetaan ja pinnat maalataan. Kattojen maalaamista toivotaan, jos budjetti riittää.

Tapettien poisto ei sujunut helposti – jouduimme levyttämään kaikki olohuoneen ja keittiön seinät. Yläkerran katot maalattiin Tikkurilan paneelikattomaalilla. Hyvä tuli.

Poistimme myynnin ajaksi asukkaiden oman ruokaryhmän ja vitriinikaapin, joka mielestäni vei liikaa tilaa pienestä olohuoneesta. Toimme tilalle Ikean Grimle-ruokapöydän ja Nandor-tuolit. Romanttiset kattovalaisimet vaihdettiin myös Ikean Stockholm-sarjaan kuuluviin valaisimiin. Jalkalamppu on Ikean Sifferbo. Pellavaverhot ja koristetyynyt hankittiin Les Tissus Colbertista.

Lastenhuoneen ilmettä piristettiin uusilla verhoilla Les Tissus Colbertista ja kirjahyllyksi hankittiin Hensvik Ikeasta. Lapsille löytyi oma tila alakerrasta rappusten alla. Tila on käyttämätön ja oli erityisen sopiva Ikean Trofast-sarjalle, jossa on erilaisia laatikoita lasten leluille. Tilaa riitti myös lasten pöydälle ja liitutaululle. Täällä lapsilla on oma paikka askarteluun ja legoilla leikkimiseen.

Alakerran makuuhuoneessa oli tarve levyttää kaikki pinnat ja maalata katto. Huone sisutettiin Ikean mustalla Hennes-sängyllä ja Jennylund-nojatuolilla. Verhokangas löytyi myös Ikean valikoimista.

Takkahuone on hyvässä kunnossa ja piristimme huoneen ilmettä uusilla tekstiileillä ja järjestämällä huonekalut uudelleen. Poistimme ylimääräiset koriste-esineet saatiin selkeämpiä pintoja.

Kalustimme terasseja. Toimme kasveja ja saimme uuden ilmeen myös pihalle.

Kiitokset:

Ikea
Les Tissus Colbert
Tikkurila Paints Oy

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme