Mainos
Mainos

Suomalainen sauna voi hyvin

VTT:n johdolla toteutetun selvityksen mukaan suomalainen puulautasauna on hygieeninen. Vaikka saunaa on yleisesti pidetty puhtaana tilana, sen hygieenisyyttä ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Puhtauteen vaikuttavat muun muassa saunan rakenteet, ilmanvaihto ja siivouksen tehokkuus.

Terve sauna -tutkimuksella VTT on selvittänyt ratkaisuja saunojen puhtaanapidon ja viihtyisyyden kohentamiseksi. Selvityksessä todettiin perinteisten puulauteiden olevan puhtaampia kuin kaakeli, joka ei kuivu samoin kuin puulauteet. Sauna pysyy puhtaana, kun se siivotaan tavallisilla pesuaineilla käytön jälkeen ja annetaan kuivua kunnolla. Tehostettu ilmanvaihto ja riittävä kiukaan jälkilämpö takaavat kuivumisen. Selvitystä varten tutkittiin seikkaperäisesti yhdeksän Helsingin seudun yleistä saunaa. Tutkimus on osa Tekesin Terve talo-teknologiaohjelmaa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot