Mainos
Mainos

Suomalaiset remontoivat talojaan ahkerasti

Omakotitalojen kunnosta pidetään hyvää huolta ja taloja korjataan ahkerasti. Kotitalousvähennystä käytetään vain remonteissa, joiden kustannukset kasvavat suuriksi.

Katso millaisia omakotitaloja nyt on myynnissäJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Omakotiasujat käyttivät vuonna 2009 kaikkiin kodin remontteihin keskimäärin 7 000 euroa, todetaan asumisen suurmessujen aluksi torstaina julkaistussa korjausbarometrissä.

– Suomalainen korjausrakentamisen kulttuuri on sellainen, että korjataan omilla rahoilla pikkuhiljaa sen ymmärryksen mukaan mikä on. Remonttiin käytettynä 7 000 euroa omasta pussista on paljon rahaa, sanoo Suomen Omakotiliiton toiminnanjohtaja Juhani Nenonen.

Summasta ei voi kuitenkaan päätellä, menevätkö remonttirahat oikeisiin asioihin.

– Emme voi tietää, tehdäänkö remontteja optimaalisesti ja tarpeellisuusjärjestyksessä, Nenonen huomauttaa.

Vuonna 2009 käytettiin eniten rahaa kattojen ja keittiöiden korjaamiseen, molempiin noin 5 000 euroa. Kyselyssä nousi yksittäisistä korjaus- tai parannustöistä esille lämmitysjärjestelmän parantaminen: reilu neljännes vastaajista oli uusinut tai parantanut lämmitysjärjestelmää.

Lämmityksen lisäksi talojen energiatahokkuutta parannetaan ikkuna- ja oviremonteilla sekä ulkovaipan korjauksilla.

Kotitalousvähennystä käytetään suurissa remonteissa

Kyselyssä kartoitettiin kotitalousvähennyksen käyttöä vuonna 2009. Vähennystä käytettiin eniten juuri lämmitysjärjestelmien parantamiseen.

Kotitalousvähennyksen hyödyntäneet käyttivät selvästi enemmän rahaa kodin korjauksiin. Pikkuremonteissa vähennystä ei käytetä, mutta mitä kalliimmasta remontista on kyse, sitä ahkerammin sitä osataan hyödyntää.

Isoissa remonteissa ulkopuolisen avun ja työkustannusten osuus nousee, ja vähennyksen voi hakea vain työn osuudesta.

Katso millaisia omakotitaloja nyt on myynnissäJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Oma Koti -messut Helsingin messukeskuksessa 25.3 - 28.3.2010

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot