Mainos
Mainos

Suomalaisten arkkitehtien kesäasuntoja

Suomen rakennustaiteen museossa Helsingissä avattiin Kesämökki koetalona -näyttely, joka esittelee arkkitehtien kesäasuntoja sadan vuoden ajalta.

Katselmus koostuu valokuvaaja Jari Jetsosen uusista valokuvista sekä Suomen rakennustaiteen museon, Alvar Aalto museon ja yksityisten arkkitehtien kokoelmien alkuperäispiirustuksista ja historiallisista valokuvista. Mukana on myös pienoismalleja.

Arkkitehtien mökeissä näkyvät vuosikymmenten arkkitehtuurivirtaukset, sillä näyttelyn nimen mukaisesti arkkitehdille oma kesäasunto on usein ollut joko kokeilualue tai ajatusten kiteytymä. Ilman ulkopuolista rahoittajaa ja rajoituksia kukin suunnittelija on voinut toteuttaa mökissään omia ihanteitaan.

Kesäasunnon merkityksestä kertoo arkkitehti Lars Sonckin toteamus: "On vain yksi asia, jota en arkkitehtina kadu, ja se on huvilani".

Näyttely jatkuu 4. kesäkuuta saakka. Samaan aikaan rakennustaiteen museo esittelee kansainvälisten ympäristötaiteen opiskelijoiden näkemyksiä aiheesta ympäristötaide osaksi kaupunkisuunnittelua.

MTV3-STT (20.4.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme