Mainos
Mainos

Suomalaistutkimus: Näin teet helpolla tavalla lapsestasi älykkäämmän

Helsingin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan lapselle laulaminen ja musisointi kehittävät aivoja.

Lapselle laulaminen sekä taaperon oma laulu ja soittelu kehittävät lapsen aivoja. Tämä selviää Helsingin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta.

Paljon kotona musisoivien perheiden lapsilla useat aivovasteet olivat kehittyneempiä kuin lapsilla, jotka musisoivat vain musiikkileikkikoulussa. Kotona musisoinnin vaikutus näkyi esimerkiksi lasten kuulojärjestelmässä ja tarkkaavaisuuden sääntelyssä.

–Uskoisin, että kotona tapahtuva lapselle laulaminen ja lapsen oma aktiivinen lauleskelu, soittelu ja tanssiminen ovat lapselle muskariakin tärkeämpiä, sillä ne tapahtuvat vielä enemmän lapsen ehdoilla, arvioi tutkimusta vetänyt Minna Huotilainen tiedotteessa.

Aivotutkimuslaboratorioissa tehdyssä tutkimuksessa seurattiin kolmeakymmentä 2–3-vuotiasta lasta aivosähkökäyrään perustuvalla menetelmällä.

Tutkimus julkaistaan ensi kuussa European Journal of Neuroscience -lehdessä.

STT/ MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot