Mainos
Mainos

Suomeen tuodun Diego-koiran kohtalo selvisi: "Toivottavasti kenellekään muulle ei käy näin"

Lemmikkien tuominen Suomeen ulkomailta ei ole yksinkertaista. 

MTV Lifestyle uutisoi eilen tiistaina Diego-koirasta, jonka turkulainen Jasmin oli tuonut Suomeen Ukrainasta. Koska Ukraina kuuluu korkean rabiesriskin maihin, koiran tuonti Suomeen ei ollutkaan yksinkertaista.

Evira antoi Jasminille vaihtoehdoiksi laittaa koira kuuden kuukauden karanteeniin, palauttaa se lähtömaahan tai viedä lopetettavaksi. Aikaa toimenpiteille oli kaksi viikkoa, ja aikaraja umpeutui tiistai-iltana.

Omistajat yrittivät saada Diegoa pois maasta viimeiseen asti, sillä kustannustensa takia karanteeni ei ollut mahdollinen. Lisähankaluuksia tuotti Eviran vaatimus kuljettaa Diego pois Suomesta suoralla lennolla.

– Tietyt lentoyhtiöt eivät edes olisi ottaneet Diegoa koneeseen, koska koiralla ei ollut kaikkia tarvittavia rokotuksia, Jasmin kertoo.

Kun lento lopulta löytyi, oli jo liian myöhäistä. 

– Diego nukutettiin eilen illalla kello 21. Lento olisi lähtenyt tänään iltapäivällä, mutta koska uhkana oli sen verran suuri sakko, emme uskaltaneet ottaa riskiä.

– Kaikkemme yritimme ja annoimme.

Tarinansa kertomalla Jasmin toivoo, ettei vastaavaa kävisi muille koiran ostajille.

– Toivottavasti kenellekään muulle ei koskaan käy näin, vaan tällaiset tapaukset pystyttäisiin jatkossa välttämään. 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme