Mainos
Mainos

Suomen ensimmäiset tryffelit kypsyvät ensi vuodeksi

Tryffeli on Suomessa vielä harvinaista herkkua, mutta kotimaisia tryffeleitä saatetaan päästä maistelemaan ensimmäisen kerran jo ensi vuonna. Kotimaiset kesätryffelit maksanevat 600-1000 euroa kilolta.

Suomen ensimmäinen tryffelisato valmistuu parhaillaan Juvalla Etelä-Savossa. Paikallisen tryffelikeskuksen johtajan Salem Shamekhin mukaan tryffelien eli multasienten kasvatuskokeilu vaikuttaa onnistuneelta kolme vuotta projektin aloittamisen jälkeen.

Ensimmäisestä sadosta kesätryffeleitä kertynee vain parin kilon verran, mutta sen jälkeen odotettavissa on 150-300 kiloa vuosittain. Kotimaisista kesätryffeleistä joutunee pulittamaan peräti 600-1000 euroa kilolta.

Juvan tryffelikeskus pyrkii auttamaan tryffelitarhojen perustamisessa ympäri Suomea. Maassamme on jo nyt parikymmentä tryffelitarhaa.

Shamekhin mukaan suomalaiset tryffelit ovat jo herättäneet kiinnostusta Italiassa, mutta tulevaisuudessa herkkuja riittää myös kotimaisille markkinoille.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme