Mainos
Mainos

Suomen suurin kompostointilaitos Joutsenoon

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n kompostointilaitos Joutsenon Kukkuroinmäellä aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa ja on valmistuessaan Suomen suurin ja nykyaikaisimmalla tekniikalla varustettu.

Etelä-Karjalan kuntien kaatopaikat ottavat jätteitä vastaan tämän vuoden loppuun, jonka jälkeen maakunnallinen jätekeskus aloittaa jätteiden vastaanoton ja käsittelyn.

35 miljoonan markan kompostointilaitos on tehokkaasti automatisoitu ja se täyttää viimeisimmät ympäristövelvoitteet, kertoo Jätehuoltoyhtiön toimitusjohtaja Juha Saajoranta. Laitoksen laiteasennukset ovat parhaillaan käynnissä ja koekäyttöön päästään viimeistään marraskuussa.

Kukkuroinmäelle on jo rakennettu kompostoituneen biojätteen ja lietteiden jälkikypsytyskenttä sekä mm. saastuneiden maiden loppusijoituskenttä. Alueelle tulevat perusinvestoinnit maksavat kaikkiaan noin 100 miljoonaa markkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot