Mainos
Mainos

Suomessa asunnot kallistuneet hitaimmin Pohjoismaissa

Asuntojen hintojen nousu on syksyn mittaan monin paikoin taittunut. Vaikka sitä ennen hinnat nousivat pari vuotta todella vauhdikkaasti, pidemmällä sihdillä asuntojen hintakehitys on ollut Suomessa varsin maltillinen verrattuna muihin Pohjoismaihin.

Kun meillä asuntojen nimellishinnat olivat viime vuonna jopa hieman alle vuoden 1990 tason, Norjassa asunnot maksoivat lähes 70 prosenttia enemmän kuin 1990-luvun alussa. Islannissa asunnot kallistuivat viime vuosikymmenellä lähes 50 prosenttia, kun taas Ruotsissa hintakehitys oli lähes yhtä rauhallinen kuin Suomessa.

Tilastot ovat kuitenkin niin kuin ne luetaan. Jos lähtökohdaksi Suomessa otetaan vuosi 1993, jolloin asunnot olivat laman takia halvimmillaan, niin siitä hinnat ovat nousseet meilläkin yli 50 prosenttia.

Lähde: Valtion asuntorahasto

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot