Mainos
Mainos

Suositeltava ikä aloittaa asuntosäästäminen? Vauvana!

Taloussanomat uutisoi tiistaina, että asuminen Suomessa on jo niin kallista, että omaa kotia varten pitäisi ryhtyä säästämään jo syntymästä lähtien.

Suomen Asuntohypopankki kehottaa aloittamaan asuntosäästämisen nuorella iällä. Hypo Baby -asuntosäästötilille kehotetaan laittamaan vauvalle rahaa sivuun suoraveloitusmenetelmällä. Tunnolliset asiakkaat hyötyvät rahan kertymisestä bonuksilla.

– Isovanhemmat tietävät, että etenkin pääkaupunkiseudulla asuminen on kallista ja siihen pitää alkaa varautua. Tämä on oivallinen tapa tallettaa varoja lapsenlapselle, Asuntohypopankin varatoimitusjohtaja Ari Pauna kommentoi Taloussanomille.

Asuminen on kallistunut etenkin pääkaupunkiseudulla hurjaa vauhtia. Etenkin pienten asuntojen hinnat hipovat taivaita. Myös vuokra-asuminen on suhteellisen kallista, pienestä kaksiosta voi pääkaupunkiseudulla hyvin joutua pulittamaan 1300 euroa kuukaudessa. Tuloistaan epävarma nuori on siis heikoilla kantimilla asuntomarkkinoille.

Suomen Asuntohypopankissa on Taloussanomien mukaan huomattu, että isovanhemmat säästävät mielellään lapsenlapsilleen – siksi Hypo Baby -tiliä markkinoidaankin erityisesti heille.

Taloussanomien sivuilta voit lukea jutun kokonaisuudessaan.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme