Mainos
Mainos

Taide valtasi talon

Vaativaa työtä tekevän asianajajan rentoutumiskeino on nykytaide. Se näkyy myös hänen kodissaan.

Mikä?

Asianajaja ja taidekeräilijä Susanne Beck Nielsenin koti Hampurin keskustassa.

Koko?

500 neliötä neljässä kerroksessa.

1880 rakennettu kapea kivitalo on kokonaan Susanne Beck Nielsenin käytössä. Ensimmäisessä kerroksessa on galleria, jossa hän järjestää näyttelyjä. Muut kerrokset ovat asuintilaa. Kussakin kerroksessa on vain muutama huone, mutta ne ovat valtavan suuria, kuin luotuja taidepainotteiselle sisustukselle.

Joitakin huoneita Beck Nielsen vuokraa kokous- ja tapahtumakäyttöön. Muun muassa muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on järjestänyt tilaisuuksia hänen talossaan.

Huomaa: Taiteella täytetyssä talossa ainoastaan porraskäytävä on jätetty paljaaksi.

Salakeittiö

Meheväkiiltoiset ovet kätkevät taakseen keittiökoneet, hyllyt ja työtasot. Kun ovet ovat kiinni, keittiö on piilossa. Keittiöstä pääsee pienelle patiolle ja puutarhaan.

Huomaa: Korosta sitä, mitä et pysty piilottamaan: musta patteri ei pyytele anteeksi olemassaoloaan.

Älä kompastu mattoon

Talon sisustus tuntuu syntyneen taideteosten ympärille. Kalusteet ovat eleetöntä designia, neutraalia väriskaalaa maustaa vain oranssi. Näin taide saa loistaa pääosassa. Olohuoneen oleskeluryhmä muodostuu Ligne Roset’n sohvasta, Le Corbusierin LC2-tuoleista ja Eamesin pöydästä. Hauska kelim-matto on Nina Christensenin luomus. Lattiavalaisimien suunnittelija on Tobias Grau.

Huomaa: Vanhan talon kauniit kattomaalaukset on säästetty. Ne tuovat lämmintä kerroksellisuutta moderniin sisustukseen.

Omassa rauhassa ullakolla

Ylimmän kerroksen makuuhuoneesta on käynti 30 neliön vehreälle kattoterassille. Gervasonin Ghost-nojatuolit ovat Paola Navonen suunnittelemat, muovipöytä on Kartellilta. Oranssi häkkyrä on Campanan-veljesten tuoli.

Huomaa: Musta kaappi sisältää minikeittiön. Sen ansiosta yöpalaa ei tarvitse hakea pohjakerroksen keittiöstä ja aamiaisen voi nauttia helposti terassilla.

Kattohirret muistuttavat historiasta

Makuuhuoneen seinälle on ripustettu galleriamainen kokoelma tanskalaisen Peter Bonden töitä. Makkarin yhteydessä olevan pienen kylppärin oranssi laatoitus piristää pimeinäkin aamuina. Liukuovi säästää tilaa.

Huomaa: Tässä kodissa ei suosita mattoja. Puulattia tuntuu suloisen pehmeältä ja lämpimältä jalkojen alla.

Toimittanut: Anna Vartiainen
Kuvat: Frederikke Heiberg

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme