Mainos
Mainos

Taksvärkki-kampanja tukee lukutaidottomia nuoria

Taksvärkki-kampanja tukee tänä lukuvuonna Sierra Leonen nuoria ja heidän koulutustaan. Oppilaitokset voivat osallistua kampanjaan omaan lukujärjestykseensä parhaiten sopivana päivänä.

Perinteinen Taksvärkki ry:n kampanjan kohteena ovat sierraleonelaiset nuoret, sillä vain noin puolet 15–24 -vuotiaista osaa lukea. Tekemällä päivän töitä ja antamalla palkkion Taksvärkki-keräykseen suomalainen nuori voi tukea Sierra Leonessa eläviä ikätovereitaan.

Taksvärkki ry toteuttaa kehitysyhteistyöhankkeen Sierra Leonessa yhdessä paikallisen kumppanijärjestönsä kanssa. Suomessa Taksvärkki ry tarjoaa lukuvuoden 2013–2014 aikana kouluille ja oppilaitoksille maksuttomia kouluvierailuja Sierra Leoneen ja lapsen oikeuksiin liittyen.

Kampanjan avajaispäivän tapahtuma pidetään perjantaina 6. syyskuuta Esplanadin ja Kaisaniemen puistoissa Helsingissä. Taksvärkki ry on toteuttanut kehitysyhteistyöhankkeita suomalaisten koululaisten ja opiskelijoiden Taksvärkkikeräysten tuotoilla vuodesta 1967 lähtien.

Lähde: Taksvärkki ry

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme