Mainos
Mainos

Tällainen sisustus on helpoin siivota – lue vinkit!

Kiinnittämällä sisustukseesi huomiota säästät niin omaa kuin sähkölaitteidenkin energiaa. Lue vinkit, joiden avulla voit helpottaa siivousurakkaa.

Mitä vähemmän kotona pitää siivota, sitä vähemmän kuluu sähköä – ja omaa energiaa. Siivouksen tarvetta voi pienentää valitsemalla sisustukseen helppohoitoisia, kestäviä materiaaleja.

Helposti siivottava koti:

– Kaikista tekstiileistä irtoaa jonkun verran pölyä. Vähiten pölyttävät ja pölyä keräävät kuitenkin sileäpintaiset ja tiiviit tekstiilit, esimerkiksi satiinisidoksiset kankaat.

– Verhoja ei tarvitse välttämättä pestä, vaan tuuletus riittää, mikäli niissä ei ole tahroja. Materiaali määrää sen, pestäänkö verhot vesipesussa vai kemiallisesti. Helppohoitoisimpia ovat keinokuituiset kankaat, sillä ne eivät rypisty niin helposti ja ovat yleensä aina vesipestäviä. Myös villa rasvaisena luonnonkuituna hylkii likaa luonnostaan.

– Huonekalujen verhoilussa nahka tai keinonahka on helppohoitoisin, sillä sen voi vain pyyhkäistä puhtaaksi kostealla liinalla.

– Kankaalla verhoillut huonekalut on imuroitava säännöllisesti, ja mahdolliset tahrat poistetaan joko yksittäin tahranpoistoaineella tai pesemällä irtopäällinen pesukoneessa. Verhoilukankaan tai maton voi myös käsitellä likaa hylkiväksi, mutta se ei poista imuroinnin tarvetta.

Deski/ MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme