Mainos
Mainos

TalSa: Näin paljon kiinteistövälittäjä tienaa asuntokaupallasi

Taloussanomien mukaan kiinteistövälittäjien myyntipalkkiot ovat kasvaneet jopa neljänneksen muutamassa vuodessa.

Asuntojen hinnat nousevat tasaisesti, joten niin tekevät myös kiinteistövälittäjien palkkiot. Viidessä vuodessa summat ovat nousseet jopa 25 prosenttia.

– On totta, että asuntojen hinnat ovat nousseet 2000-luvulla hyvin monena vuonna. Merkittävä notkahdus koettiin vuoden 2008 lopussa ja vuoden 2009 alussa. Kiinteistönvälitysala on siinä mielessä syklinen ala, että toteutuneet asuntokaupat ja asuntojen arvo vaikuttavat alalla toimivien ammattilaisten leipään, Kiinteistönvälitysalan keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Malila kertoo Taloussanomien haastattelussa.

Malila kuitenkin muistuttaa, että alalla pätee sama sääntö kuin kaikilla provisiopalkatuilla - mitä enemmän myyt, sitä parempaa palkkaa saat.

Jyväskylän yliopiston kansantaloustieteen professori Ari Hyytisen mielestä kiinteistövälittäjät eivät välttämättä ole enää tarpeellisia asiakkaalle.

Hänen mukaansa verkon sivustot ovat lisänneet myyjän ja asiakkaan mahdollisuuksia löytää toisensa ilman välittäjän apua.

Mitä mieltä sinä olet - onnistuuko asunnon myynti ilman välittäjää? Jätä kommentti ja perustele kantasi!

Kuvat:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme